Зарахування періоду навчання вислуга ⏳ ФОРУМ
ФОРУМ Київа

ФОРУМ Київа

ПошукПошук   Користувачі   Реєстрація   Вхід
Сьогодні: 29.11.2025 - 13:12:58
Сторінки:  1  

Зарахування періоду навчання вислуга

АвторПовідомлення

ирина 15

Вірний друг

Статистика:

Вітаю! Хто знає, чи можна включити до вислуги років період навчання у військовому училищі? Я навчався 4 роки, потім служив ще 18 років. Зараз оформлюю пенсію і в Пенсійному фонді сказали, що період навчання не зараховується. Але я чув, що це не зовсім так. Хто стикався з подібним?

----------------------------------------------
Повідомлення # 1 13.11.25 - 11:43:41
RE: Зарахування періоду навчання вислуга

Костя112

Вірний друг

Статистика:

Так, це складне питання і багато хто з ним стикається. Період навчання у вищому військовому навчальному закладі може зараховуватися до вислуги років, але є певні умови. По-перше, це залежить від того, коли ви навчалися - до чи після певних змін у законодавстві. По-друге, важливо, чи отримували ви грошове забезпечення під час навчання і чи мали ви статус військовослужбовця. Якщо всі умови виконані, то період навчання має зараховуватися. Якщо у Пенсійному фонді відмовили, це не означає, що питання закрите - можна оскаржити це рішення.

Повідомлення # 2 13.11.25 - 12:15:06

M@link@

Вірний друг

Статистика:

Стикався з такою самою проблемою особисто. Мені спочатку теж відмовили зарахувати період навчання, хоча я навчався на контракті і отримував грошове забезпечення. Довелося збирати купу документів і доводити своє право. Самостійно це робити було дуже складно, тому я звернувся за юридичною допомогою військовим пенсіонерам через юридичний сервіс онлайн єОпора https://eopora.com.ua/. Фахівці там швидко розібралися в моїй ситуації, зібрали всі необхідні документи з архівів училища, підготували правову позицію і допомогли оскаржити відмову. У підсумку період навчання зарахували, і пенсія вийшла значно більшою. Радив би не здаватися після першої відмови.

Повідомлення # 3 13.11.25 - 13:13:53
МГ или не МГ : Попередня тема
Сторінки:  1  

Повідомлення
Ім'я
Повідомлення

Натисніть на точку біля імені для звернення до користувача

Адміністратор заборонив відповідати гостям на повідомлення! Для реєстрації пройдіть за посиланням: зареєструватися

Учасники