ФОРУМ Київа

ФОРУМ Київа

ПошукПошук   Користувачі   Реєстрація   Вхід
Сьогодні: 14.07.2026 - 04:53:24
Сторінки:  1  

Як підтримати людину з ПТСР?

АвторПовідомлення

Garri B

Вірний друг

Статистика:

Питаю як родич: як правильно підтримувати близьку людину з ПТСР, щоб не нашкодити? Чоловік повернувся і я дуже хочу допомогти, але не завжди розумію, як себе поводити. Інколи здається, що будь-яке слово чи питання може бути зайвим, а мовчання теж не завжди правильне. Як знайти цей баланс?

Повідомлення # 1 28.06.26 - 09:07:27
RE: Як підтримати людину з ПТСР?

MamoNuro

Вірний друг

Статистика:

Підтримка близьких при ПТСР — це окрема і дуже важлива тема. Головне, чого не варто робити: змушувати говорити про пережите, якщо людина сама не готова; порівнювати з іншими; говорити «просто не думай про це» чи «треба рухатись далі» — це знецінює досвід. Натомість — просто бути поруч без зайвих запитань, давати простір, але давати зрозуміти, що ви поруч. Якщо він хоче говорити — слухайте без оцінок. Якщо не хоче — не тисніть. Дуже корисно самим дізнатись більше про те, що таке ПТСР, щоб розуміти, чому людина реагує саме так, а не «чому він такий». І варто м'яко, без тиску, пропонувати звернутись до фахівця — не як «ти хворий», а як «ти заслуговуєш на підтримку».

----------------------------------------------
ВНИМАНИЕ! АКЦИЯ! Макияж+ Прическа+ Фотосессия+ Ретушь= 250 грн.
Повідомлення # 2 28.06.26 - 09:55:01

cibylak

Вірний друг

Статистика:

Ми з дружиною теж через це проходили і я скажу чесно — їй було дуже важко зрозуміти, що зі мною відбувається, поки вона сама не почала розбиратись у темі. Коли вона зрозуміла механіку ПТСР — ставлення змінилось, і мені одразу стало легше. Ми потім разом сходили на сімейну консультацію і це дало дуже багато. Раджу і вам спробувати — іноді один сеанс дає більше розуміння, ніж місяці здогадок. Детальніше про ПТСР і підтримку — тут: https://health-medical.com.ua/poslugi/ptsr/

Повідомлення # 3 28.06.26 - 10:51:03
Лазерне видалення врослого нігтя : Попередня тема
Сторінки:  1  

Адміністратор заборонив відповідати гостям на повідомлення! Для реєстрації пройдіть за посиланням: зареєструватися

Учасники