ФОРУМ Київа

ФОРУМ Київа

ПошукПошук   Користувачі   Реєстрація   Вхід
Сьогодні: 29.11.2025 - 15:54:31
Сторінки:  1  

Як пояснити рівняння школяру

АвторПовідомлення

любительница животных

Вірний друг

Статистика:

Друзі, ситуація така - дитина вчить рівняння, а я вже не можу нормально пояснити що це таке. Вона питає 'що таке ікс і навіщо його шукати?'. Я намагаюсь пояснити, а вона каже що нічого не зрозуміла. В школі вчителька теж якось заплутано викладає матеріал. Може хтось знає як просто пояснити що таке рівняння?

Повідомлення # 1 17.11.25 - 07:18:50
RE: Як пояснити рівняння школяру

natalka124

Вірний друг

Статистика:

Цитата:
Друзі, ситуація така - дитина вчить рівняння, а я вже не можу нормально пояснити що це таке. Вона питає 'що таке ікс і навіщо його шукати?'. Я намагаюсь пояснити, а вона каже що нічого не зрозуміла. В школі вчителька теж якось заплутано викладає матеріал. Може хтось знає як просто пояснити що таке рівняння?
О, я вас розумію! У мене така ж проблема була з сином. Рівняння - це як загадка в математиці. Уявіть що у вас є коробка з цукерками, ви не знаєте скільки їх там, але знаєте що якщо додати ще 5, то буде 12. Скільки ж там було спочатку? Ось це і є рівняння: х + 5 = 12. Ікс - це те число яке ми шукаємо, наша невідома кількість цукерок. Дітям треба показувати на конкретних речах - яблука, олівці, іграшки. Можна навіть гру зробити: ховаєте якусь кількість монеток в руці, кажете 'тут у мене невідома кількість, але якщо додати 3, буде 8', і хай дитина здогадається скільки у вас в руці. Так набагато швидше доходить суть рівнянь ніж через сухі формули.

Повідомлення # 2 17.11.25 - 07:50:15

Mugik

Вірний друг

Статистика:

Так, абсолютно згоден! Ми теж через ігри вивчали. Ще один спосіб - можна використати ваги або терези, показати що з одного боку щось невідоме, а з іншого відоме, і треба зрівняти. Дуже добре допомагає візуалізація. А якщо хочете більше матеріалів для пояснення, гляньте https://pro-misto.tech/category/osvita-i-nauka/ там є стаття про рівняння, написана простою мовою спеціально для дітей та батьків. Нам дуже допомогло, все стало зрозуміло після прочитання. Там ще багато іншого корисного про математику та інші предмети. Головне не боятись цих тем і не показувати дитині що вам самим це складно - тоді і вона буде сприймати легше. Можна разом розбиратись, це навіть цікаво коли підходиш творчо.

Повідомлення # 3 17.11.25 - 08:40:34
Инструкция для прикормочного кораблика D16 gps : Попередня тема
Сторінки:  1  

Повідомлення
Ім'я
Повідомлення

Натисніть на точку біля імені для звернення до користувача

Адміністратор заборонив відповідати гостям на повідомлення! Для реєстрації пройдіть за посиланням: зареєструватися

Учасники